måndag 5 augusti 2013

STRATEGIERNA

Tanken med Systematiska Forex-Strategier var att utveckla strategier med bra performance på valutamarknaden och göra det möjligt som en investering för de som inte har tid eller kunskap att själva handla.

Strategierna utgår alltid från ett logiskt resonemang om varför den bör fungera bra som kortsiktig trading-strategi. Modellerna är ofta dynamiska och anpassar sig efter trend, korta flödet och momentum i marknaden.

Modellerna är uppbyggda på indikatorer och prisrörelser som är ett resultat av flera års arbete som både professionell och privat trader. Att arbeta med sannolikheter samt förmågan att agera konsekvent är en av de viktigaste faktorerna för att på sikt kunna skapa avkastning på kortsiktig trading.

Risken vid varje trade ligger kring 1-1,5% av depåvärdet och modellerna arbetar för att sprida riskerna i tid, handelssätt och i money management.

Nivåer för vinsthemtagning är ibland dynamiska och ibland statiska. Man lämnar ibland uppsidan helt öppen för att flytta med en stoploss om affären går i rätt riktning. På det sättet kan man låsa in vinster utan att för den delen begränsa uppsidan.


Mvh